Синоптиците ни отчаяха съвсем с прогнозата за лято 2019

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Наближава време за море, но всички се вълнуваме какво време ни очаква, за да си планираме отпуската. Но това не винаги е лесно да се предвиди дългосрочно. Много е неприятно, когато стъпиш на пясъка, небето над теб да е облачно, а морето с големи вълни и силен вятър. Но за съжаление все по-често се случва летата да са доста по-хладни от очакваното. Тази тенденция се засилва напоследък, което прави избора на време за почивка доста труден и непридвидим. Все пак логично края на юли и началото на август може би е един от най-сигурните периоди за хубаво и горещо време.Днешните жени: Заряза ме. Свършиха парите, свърши и любовтаНе съм свикнал да хленча и да подсмърчам като ученик, останал на поправителен, ама точно така се чув…Apr 2 2019vijti.com

Прогнозата на сайта Акууедър, публикувана днес, предвижда екстремни горещини във вътрешността на континента, а за Балканите – горещо, но с не толкова екстремни температури, лято. Същевременно, за нашия регион ресурсът очаква често повтарящи се мощни гръмотевични бури с порои, наводнения и градушки. Синоптиците извадиха страшни ГРАФИКИ и предупредиха за големи опасности Дългите сухи периоди ще доведат до суша и ще застрашат селското стопанство, тъй като през летните месеци дъждовете ще са по-малко от обичайните за голяма част от континента. Опасни горещи вълни ще има от Иберийския полуостров до Централна Европа.

Най-големият акцент през лятото вероятно ще бъдат дългите горещи вълни, които ще обхващат области от Португалия и Испания до Полша и Унгария. Жегите ще започнат през юни на Иберийския полуостров, преди да се разпространят на север и изток през летните месеци. Горещината ще бъде по-устойчива, отколкото през миналото лято, когато рекордни температури бяха отбелязани в части от Португалия, Белгия, Холандия, Германия и Скандинавия, но обикновено продължаваха само по около седмица или малко повече. Дори когато най-интензивните горещи вълни намаляват, то ще бъде кратко и температурите ще останат близо или над нормалните, преди да се върнат отново на опасно високи нива.

Високи температури над 38 C ще има от Северна Франция, Белгия и Холандия до Полша, Словакия и Унгария. „Високите температури могат да достигнат и надминат 40 градуса по Целзий в някои части на Южна и Източна Франция от юли до началото на август“, заяви метеорологът Тайлър Ройс. Най-горещите места в Португалия и Испания ще имат продължителни горещи вълни, с температури, достигащи 43 C.

Колкото до предстоящите дни в България: Условия за значителни количества валежи ще има в петък. Капризното пролетно време ще се задържи до средата на следващата седмица. С нахлуването на по-хладен въздух дневните температури ще паднат с няколко градуса, но ще се задържат около 23-24 градуса.
Заради очакваните интензивни валежи, хидролозите в НИМХ обявиха опасност от поройни наводнения в следващите 48 часа. По-високото ниво „тревога“ е в сила за горните течения на река Осъм в Северна България и река Тунджа в района на язовир „Копринка“. Под наблюдение са още река Владайска от водосбора на Искър и река Ерма в Западна България.Атанас Узунов стана известен, след като смъкна цели 70 кила, ядейки пържоли на корем и без да спортуваАтанас Узунов, който увлече хиляди българи, борещи се със затлъстяването в своя режим на хранене, по…Apr 8 2019vizhti.com

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!