В Дуисбург вдигнаха ръце от българи и румънци, паркират безразборно, а и не плащат глоби

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

В Дуисбург страдат от българи и румънци, които паркират колите си безразборно, а после не плащат наложените им глоби. Кметът на града търси помощ от федералните власти, пишат германски издания.
В Дуисбург нарушенията са толкова много, а извършителите – толкова дръзки, че властите са принудени да взимат непопулярни решения. Коли с българска и румънска регистрация масово паркират неправилно, а шофьорите им дори не разполагат със задължителните застраховки „Гражданска отговорност“, пише „Дойче веле“.
Само м.г. са издадени 4794 акта за глоби на автомобили с българска и румънска регистрация. От тях само 369 са били платени, а останалите 4425 наказателни дела е трябвало да бъдат прекратени. В Дуисбург живеят общо 21 000 българи и румънци, а колите им отдавна са обичайна гледка по улиците на града, пише „Аахенер цайтунг“.Името, което ни е дадено, носи определена енергия: Кое име е подходящо за вас, според зодиятаИмето, което ни е дадено, носи определена енергия и влияе върху характера ни. Дори може да се каже, …Apr 8 2019vizhti.com

Властите признават, че срещат „сериозни затруднения“ да идентифицират нарушителите, за което кметът на града Зьорен Линк е уведомил и Сдружението на германските градове и общини, посочва електронното издание RP online.
Кметът Линк иска съдействие от федералните власти в Германия и настоява да се сключат двустранни споразумения с двете източноевропейски държави, за да се улесни обменът на данни за собствениците на моторните превозни средства.
Германия има подобни спогодби с Холандия и Швейцария, уточнява „Дер Вестен“. Ако властите получат достъп до системата, в която се съхраняват личните данни на собствениците на МПС, нарушителите по-лесно ще бъдат издирвани и санкционирани. Кметът на Дуисбург настоява също да се затегнат изискванията за пререгистрация на автомобилите с чужди номера.

Агенция ДПА цитира шефа на правния отдел в кметството Паул Бишоф, според когото, собствениците на автомобили с чужди номера са длъжни до 6 месеца да ги пререгистрират. Този срок трябва да бъде съкратен, а глобите за нарушителите – увеличени, настоява още кметът Линк.
Мерките включват и вдигането с паяк на неправилно паркирани коли с предишни неплатени глоби. От месец юли властите ще започнат да вдигат колите с натрупани 5 нарушения. Други градове от Рурската област, в които живеят големи общности от български и румънски граждани, изглежда се справят по-добре с налаганите глоби на шофьори от Югоизточна Европа.

В Дортмунд, Хаген и Гелзенкирхен властите изобщо не се церемонят с нарушителите, чиито неправилно паркирани коли незабавно се отстраняват. За да бъдат освободени от специалния паркинг, на който са закарани, собствениците са длъжни да платят съответната глоба. През 2018 година само в Гелзенкирхен по този начин са били санкционирани 120 собственици на автомобили с българска или румънска регистрация, уточнява ДПА.Пълен списък с десетте най-вредни за здравето храни, които трябва да избягватеПредлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, …Apr 8 2019vizhti.com

Източник: Днес.бг

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!