Историята на мъж, който гладува 382 дни и не почина

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Случаят с шотландеца Ангус Барбиери (1939-1990) все още е рекорд за продължителността на гладуването и е включен в Книгата на рекордите на Гинес. Това може да изглежда като мит или градска легенда, но в действителност е документиран факт. Историята на Ангус е описана подробно в медицинското списание „Медицински вестник“ през 1973 г. (paranormal-news.ru). През 1965 г. Ангус Барбиери, който живее в Тайпот, Шотландия, е под надзора на лекарите в болницата в Мерифилд в Дънди поради високото му ниво на затлъстяване. Мъжът тежал 207 кг, а тогава бил само на 27 години.Потомка на Апостола блесна на своя абитуриентски бал: Чаровната Яна Ангелова отпразнува най-щастливите дни в живота сиПрапрапраплеменница на Левски блести на балове 2019. Чаровната Яна Ангелова е праплеменница на Апост…May 28 2019vizhti.com

Ангус отчаяно искал да отслабне и помолил лекарите да следят състоянието му, когато започнал гладна стачка, напълно отказвайки да яде. Лекарите препоръчвали диети за него, но Ангъс искал радикални промени, за да постигне идеалното тегло. От юни Aнгус започнал да пие само вода, чай, кафе без захар или газирана вода, а също и витамини.Продължил в този режим до 11 юли 1966 година. Само през последните няколко седмици си позволил да се отпусне с малко количество мляко или захар в кафето.

Преди гладната стачка, Ангъс, въпреки че е с наднормено тегло, се опитал да работи в магазина на баща си за риба и чипс (традиционна английска закуска). През изминалата година Ангус загубил теглото си от 207 до 81 кг, тоест дори не се изтощил, а започна да тежи като обикновен силен и здрав човек. Лекарите, които през цялото това време го наблюдавали тревожно, не забелязали влошаване на здравето му.
Според лекарите, Ангъс е получил цялата необходима енергия от собствения си склад за мазнини. Тялото му, меко казано, яде. Поради това, Ангъс почти спрял да ходи до тоалетната по „голяма нужда“. Той правил това само на всеки 37-48 дни.

По време на гладната стачка Ангус редовно правел изследвания на кръв и урина, така че лекарите проследявали най-малките промени в състоянието му. И с всеки изминал месец те били все по-изумени от това, как гладните хора се чувстват добре.

„Въпреки хипогликемията (ниска кръвна захар) – пациентът не е имал отрицателни ефекти, той се чувства добре и ходи нормално“, се казва в медицинското заключение.

През 2012 г. австралийският учен д-р Карл Круженник изнесал радио-лекция, в която научно обяснил точно как Ангъс оцелява с натрупаната вътрешна мазнина.

Когато Ангъс прекратил гладната си стачка и започнал да приема редовно храна, той казал, че почти е забравил вкуса на храната. Хапвал варено яйце с парче хляб и масло и казал на репортерите, че се наслаждава на това яйце и се чувства сит.

След успеха на Ангус дългосрочното гладуване влезе в сила в края на 60-те и през 70-те години, но по-късно лекарите спряха да го препоръчват на затлъстели хора. Факт е, че много хора имат усложнения и има все повече случаи с трагичен изход.

Понастоящем всички дългосрочни ограничения в приема на храна са под строг медицински контрол и се разрешават само когато пациентът няма хронични заболявания или други фактори.

През следващите пет години след екстремната му загуба на тегло, Aнгус наддал само няколко килограма, т.е. останал в нормалните граници. После се оженил и имал двама сина. Ангус умира през 1990 година. / zdrave.toВярата в доброто: една година след смъртта на сина си майка чу отново да тупти отново неговото сърцеГодина след смъртта на сина си една майка чу отново как бие сърцето му. В истанбулска болница тя пре…Apr 8 2019vizhti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!