Този компрес е много ефикасен срещу хематоми: Откакто започнах да го ползвам, синините напълно изчезнаха

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Когато при травма на меките тъкани се увреждат кръвоносни съдове и кръвта се насъбира под кожата, се появяват синини (хематоми). Всеки гледа бързо да се отърве от тях, особено когато те са на открити части на тялото – по лицето, ръцете или краката. Ето как лесно може да стане това с помощта на природните средства. На първо време трябва да се предотврати разпространението на кръвните застои на по-голяма площ.
За целта е необходимо да се свият наранените кръвоносни съдове, като се понижи температурата в засегнатите участъци.
Потъмнялата след удара област може да се намаже с мед. Ефективността на това действие се увеличава, ако в него се добави прясно смлян пчелен прашец в пропорция едно към едно.
Този вкусен дар на древните гърци лекува депресия, тревожност, нарушен сърдечен ритъм и куп други болестиДнес ви представяме едно наистина вкусно лекарство срещу депресия, тревожност,нарушен сърдечен ритъм…May 27 2019vizhti.com

Такъв компрес спомага за нормализиране на циркулирането на кръвта и затова синината бързо преминава.
Друг много ефикасен метод е използването на алоето.
Взима се лист от растението, което трябва да е поне тригодишно, и по дължината му се прави разрез.
Поставя се откъм откритата мека част върху нараненото място и се фиксира с лепенка. Оставя се да престои 15-20 минути.
Активните компоненти на алоето бързо възстановяват нарушеното кръвоснабдяване, като успоредно с това хубаво овлажняват кожата.
Друго природно средство за борба с появата на синини и отоци, е ананасът.

Нарежете няколко шайби, с дебелина около 1 см и ги поставете върху натъртеното място така, че да го покрият изцяло.
В ананаса се откриват вещества, подпомагащи процеса на разсейване на хематомите. Подобна е ситуацията и с банана, с чиито кори се покрива определеното място.
От билките най-полезни биха ви били арниката и невенът. Именно техни екстракти се влагат в геловете и мехлемите против натъртвания. Намазването с етерични масла от тях веднага успокоява проблемното място.
За избягване появата на синини се използват и листа от зеле.

Те се нарязват на тънко, бланшират се в гореща вода и се приготвя компрес. С него се налага натъртената област. Този компрес облекчава болката, а ако стои около 20 мин, помага и при възпаления.
Източник: Ретро
Етеричните масла могат да заместят скъпите лекарства: Всяко масло помага за определена болкаМускулно-скелетните заболявания, съпроводени с болка в мускулите и ставите, стават все по-чести в по…Apr 8 2019vizhti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!